Hva blir det viktigste innen digital markedsføring i 2020?

Mange har ikke en strategi for markedføring på nett

Visste du at rundt 50% av alle selskaper ikke har definert en digital markedsføringsstrategi? Og at langt på vei de fleste bedrifter bruker den største delen av sitt markedsføringsbudsjett på tradisjonelle flater?
Den statistikken er ganske oppsiktsvekkende, siden nettbaserte markedsføringsstrategier gir en betydelig høyere avkastning (ROI) enn tradisjonell markedsføring.

Hvis du ikke gjør noe digital markedsføring i dag, vil du sannsynligvis gå glipp av verdifulle leads, og ikke minst inntekter. Dette er også viktig i forhold til  hvordan du når dine eksisterende kunder. 

Vil du vite mer om hvilke elementer som bør være en del av din digitale markedsføringsstrategi? Vil du vite hva effektiv markedsføring i 2020 er?

Les videre under bildet! Eller kontakt Sempro, så ser vi på en løsning.

Digital strategi og markedsføring i 2019
Man kan hele tiden optimalisere sin digitale tilstedeværelse. Photo by John Schnobrich on Unsplash

Hva er de viktigste innen digital markedsføring? Hva gir resultater?

Dette er markedsføringstiltakene vi mener du MÅ ha på plass: 

Søkemotoroptimalisering (SEO)  – (Alt starter med analyse)
Utvikling av nettsider
Betal-per-klikk-annonsering (PPC)
Innholdsmarkedsføring
Markedsføring på sosiale medier (for mange Facebook markedsføring) 
Nyhetsbrev og automasjon 
Og mye mer
(artikkel fortsetter under bildet)

SEO og digital markedsføring. 
Bilde av en MAC, på et hvit trebord med to hender som skriver. På venstre side en kopp med gul te. og ved siden av koppen en blomst.
Vi har journalister som er eksperter på SEO copywriting og gode SEO analytikere. Photo by rawpixel on Unsplash

Søkemotoroptimalisering (SEO)

Digital strategi handler ikke bare om annonsering på nett!

SEO er grunnlaget til vellykket digital markedsføring på nett, for de aller fleste bedrifter, om de vet det eller ikke. SEO er svært effektiv markedsføring, om den gjøres bra. Om du fokuserer på dette selv eller får hjelp av SEO-byråer eller digitalbyråer, så vil resultatene over tid overraske deg, positivt. 


Søkemotoroptimalisering (SEO) refererer til en rekke strategier designet for å øke rangeringene dine i nettbaserte søkeresultater. Veldig forenklet er det en strategi, hvor man kontinuerlig jobber mot den optimale måten for å la maskiner, algoritmer og Google Bots samhandle med nettsiden din og sørge for at du når opp i søkeresultatene, når folk søker etter produkter og tjenester i din bransje. 


Hvorfor vil du oppnå topprangeringer?


Svimlende 75 prosent av mennesker som søker, blar ikke lenger enn førstesiden av Google. Du kan ha den best designede nettsiden i verden, men hvis den ikke dukker opp på Googles førsteside, vil de fleste aldri finne artikkelen eller produktet ditt, uten at du må betale dyrt for det.

Vi har utallige eksempler blant våre egne kunder, og for vår egen del, hvor det å få en topp 10 plassering plutselig har gjort at vi har fått flere henvendelser. Eller når man ikke har fokusert på SEO på en stund og holdt innholdet oppdatert, så kanskje man har mistet førstesiderangeringen sin, da svir det på antall henvendelser, og ofte på resultat. 

Bedrifter som gjør det bra og ønsker å øke sin topp og bunnlinje, bruker store ressurser månedlig på å holde seg inne på side 1 på Google, med sine viktigste søkeord. Søkeord som gir relevante henvendelser eller besøk. 


Når nettstedet ditt står øverst på søkemotorens resultatsider (SERPer), vil mer relevante kunder finne og kontakte deg, når de søker etter produkter eller tjenester relatert til virksomheten din. Med andre ord, høyere søkerangeringer oversettes til flere leads, telefonsamtaler og inntekter for din bedrift. Det vil på sikt bety flere eksisterende kunder, som igjen kan pleies gjennom andre digitale kanaler. 

Hvordan rangerer du høyere i Google?

Hvordan rangerer du i søkeresultatene? Du kan bruke mange SEO strategier, inkludert:
Lag kvalitetsinnhold som svarer på søkernes spørsmål (deres hensikt med søket).
Renskriv nettstedets kode og forbedre lasting av siden (Page speed).
Få hjelp med nettstedets design og navigering for å forbedre brukeropplevelsen (UX).
Få backlinks fra anerkjente nettsteder.

Eller la oss ta en gjennomgang, og en søkeordanalyse av dine mål og nettside. Da får vi en punkt- for punktliste vi eller du kan følge for å komme høyere opp i søk.  Bruk kontakt oss knappen nederst i artikkelen. 

Vi har skrevet en artikkel om hvordan du bedrer din SEO.
og 5 gode SEO-tips for bedre resultater i 2020. 

Markedsføring på nett og SEO er normalt en langsiktig strategi.


Det er viktig å huske at SEO er en langsiktig strategi, så forvent ikke å se resultater over natten. Avhengig av hvor konkurranseutsatt din bransje er, vil det kunne ta litt tid før endringene gir større resultater, men de kommer.

Mens SEO krever regelmessig vedlikehold for å opprettholde topprangeringer, er resultatene vel verdt investeringen for bedriften din. Avkastningen hos våre kunder har vært spektakulær. Å gå fra side 10 på Google, til topp 3 resultat, gir klingende mynt i kassen (om man har alt annet i orden). Det er også en av strategiene som normalt øker sin verdi over tid.

Annonsering med Google ads eller PPC-annonsering (Pay Per Click) 

PPC og i all hovedsak Google ads (tidligere Google Adwords) er en utmerket strategi for å opprettholde en tilstedeværelse i søkeresultatene, samtidig som du jobber med å øke din organiske rangering med SEO.
For mange er dette den eneste annonseringen de gjør på nett, og legger man til SEO, så vil man kunne utrette ganske mye.


Hvis du ønsker å øke rankingen din raskt, kan PPC begynne å drive relevante leads til nettstedet ditt, umiddelbart når annonsene dine går live – og det er et rimelig alternativ for bedrifter i de mange bransjer. I noen bransjer er konkurransen enorm – da finner byrået ditt andre strategier, om du ikke har budsjetter til å utkonkurrere dine konkurrenter. Dette har byrået ditt oversikt over.


Noe av det beste med Google ads annonsering? Du betaler bare når folk klikker på annonsene dine. Dette betyr at du ikke kaster bort penger ved å prøve å nå folk som ikke er interessert i dine produkter eller tjenester.
I tillegg tilbyr betalt annonsering, på blant annet Google og Bing, avanserte målrettingsalternativer som lar deg finjustere annonser mot din målgruppe.
Med PPC kan du målrette mot folk basert på demografi, plassering og til og med typen enhet de bruker.
Disse målrettingsalternativene, kombinert med PPCs budsjettvennlighet, gjør PPC til en verdifull del av en vellykket digital markedsføringstrategi.

(artikkel fortsetter under bildet)

web design og brukeropplevelse. Et bilde av en åpen mac med kode på, på en kontorpult.
Å jobbe med en optimalisert kode kan være like viktig som et fancy design.
Photo by Clément H on Unsplash

Web design og brukeropplevelse

Normalt vil de tiltak og plattformer du velger i din digitale markedsføring lede forbruker og leads til nettstedet ditt – og du vil at nettstedet ditt skal gi et positivt inntrykk på potensielle kunder. Nær 95 prosent av en persons førsteinntrykk er knyttet til designet av nettsiden din, og med designet så mener vi utseende OG ikke minst brukeropplevelsen.

Brukeropplevelsen er en avgjørende faktor i din online markedsføringsplan.

Hvis nettstedet ditt ser ut som det er spyttet rett ut fra 90-tallet eller bruker evigheter på å laste, vil det sannsynligvis gi besøkende lyst til å forlate nettstedet ditt raskt. Like irriterende kan det være med et så fancy design, at man ikke klarer å finne frem til det man skal.
For å holde folk interessert og engasjert på nettstedet ditt, må du implementere et tilpasset design som gjenspeiler merkevaren din og gjør det enkelt for folk å finne den informasjonen de trenger.
I tillegg til å sikre at siden din laster raskest mulig, ønsker du også å effektivisere navigasjon, for å forbedre brukeropplevelsen og gjøre det lettere for potensielle nye kunder å kontakte deg.

Skal vi i Sempro hjelpe deg med nettsiden?

Ikke fornøyd med ditt nåværende nettsted? Da hjelper vi i Sempro deg gjerne.
Våre web design og utviklingsteam er spesialister på å skape nettsider som gir resultater for våre kunder. Alle våre design er selvsagt responsive, slik at nettsiden din ser bra ut og fungerer i henhold til målsetting – uansett hvilken enhet noen bruker for å få tilgang til den. Du kan lese mer om hvorfor Sempro bør hjelpe deg med din neste nettside her.

Vi ser også på om det er nødvendig å bygge en ny side, i forkant, og tar svært gjerne en SEO-analyse av din eksisterende nettside.

En Seo-analyse hos oss inneholder:

1.Innholdsanalyse
Hvordan fungerer innholdet på nettstedet med tanke på rangering i Google?
Sjekk av status i dag!

2. Søkeordsanalyse
Hva kan/bør/skal vi skape synlighet for?
Fremtid!

3. Teknisk analyse
Hvordan fungerer nettsted ut i fra et teknisk søk perspektiv?
Status!

Kontakt oss via kontakt i menyen eller via chat.
(artikkel fortsetter under bildet)

Bilde av en halvåpnet Mac. Lys fra Mac skinner mot tastaturet
Godt innhold, med et mål er en viktig komponent for å rangere i Google.
Photo by Hugo Barbosa on Unsplash

Innholdsmarkedføring eller content marketing

Innholds markedsføring og digital markedsføring, går hånd i hånd. For å øke søkerangeringen din og hjelpe potensielle kunder til å lære mer om virksomheten din, må du inkludere innhold i din digitale markedsføringsstrategi. Hvis du ønsker flere nye potensielle kunder (leads) og høyere inntekter, er innholdsmarkedsføring en god strategi,. Normalt vil godt innhold, tracking på siden og gode kontaktskjema, i tillegg en godt designet brukeropplevelse gi langt større avkastning enn tradisjonell markedsføring.

Kvalitetsinnhold er en viktig del av innholdsmarkedsføringen. Kvalitetsinnhold lar deg målrette søkeord relatert til virksomheten din og svare på potensielle kunders spørsmål, noe som igjen hjelper deg med å oppnå høyere rangeringer.

Når du lager innhold, er det viktig å tenke på kvalitet og dybde. Svarer innholdet ditt effektivt på søkers spørsmål, eller forlater det dem med ubesvarte spørsmål? Inkluderer du tydelige «call to action» (CTAer) som oppfordrer lesere å ta det neste steget. Det være seg å lese mer om deg og din bedrifte, eller oppfordre til å ta kontakt.

Å tenke gjennom disse spørsmålene, vil hjelpe deg med å lage innhold som ikke bare står øverst på søkeresultatene, men gir også besøkende informasjonen de trenger for å ta de neste stegene i ditt firmas retning. Her vil også SEO-analysen over kunne gi gode indikasjoner på hva du bør skrive om, da vi tar utgangspunkt i hva forbrukere stiller av spørsmål til Google.
(artikkel fortsetter under bildet)

Bilde av en mac på en pult, Med en artikkel om Facebook ads åpnet. ved siden av står et glass og en datamus.
Facebook og andre sosiale medier lar deg annonsere segmentert mot potensielle kunder og ha en dialog.
Photo by Will Francis on Unsplash

Sosiale medier som en del av strategien

I tillegg til å synlighet i søkemotorene, så er synlighet i sosiale medier veldig viktig.
«Alle» bruker sosiale medier, noe som gjør det til verdifulle digitale kanaler. Facebook, Instagram, YouTube, Snapchat og LinkedIn er noen av de største plattformene for annonsører og steder å markedsføre din bedrift mot massene.
På sosiale medier kan du møte eksisterende og potensielle kunder – og utvikle relasjoner med dem på ulike nivå. Hvis de har spørsmål om dine produkter og tjenester, kan de kontakte deg og spørre deg direkte på sosiale medier, via kommentarfelt, innbokser og gjennom anmeldelser.

Om det er Facebook markedsføring eller annonsering på andre sosiale plattformer, så er det viktig å ha fokus på at du er der kundene dine er. 
Facebook og Instagram er strålende for de aller fleste bedrifter, men jobber du utelukkende med B2B (business to business), så kan kanskje LinkedIn være et bedre alternativ å fokusere på. 

Facebook markedsføring er ikke bare Facebook

De fleste sosiale plattformer lar deg også kjøre betalte annonser for å målrette mot og nå de personene du ønsker å nå.  Flere folk bruker Facebook i dag enn noen gang før. Her er Facebook og Instagram i en særklasse, i vår verden er dette Facebook markedsføring, da Facebook eier FB, Instagram, Messenger og flere andre plattformer. Via betalt markedsføring på Facebook, vil du ha muligheten til å være synlig i alle disse digitale kanalene.

Du kan segmentere mot nær sagt de fleste interesser, demografier og adferd på nett og offline. Noen går amok når det kommer til segmentering, og roter seg bort, men Facebook har i dag gode verktøyer og gir gode råd på veien, slik at de fleste vil allikevel treffe en del av de personene de ønsker å nå. 

Artikkelforslag: Bør du annonsere på Facebook eller Instagram i 2020?

Sosiale medier er også et svært verdifullt kundeserviceverktøy. Kundeservice via sosiale medier er en svært viktig del av digital markedsføring, for alle bedrifter, da det ofte er en rimeligere og mindre ressurskrevende plattform en mer tradisjonelle kanaler.

I tillegg kan man via sosiale medier oppdage viktige trender og innsikt i forbrukernes tanker og meninger relatert til din merkevare, industri, produkter, tjenester og til og med konkurrenter.

Du kan bruke denne informasjonen til å forbedre andre strategier. Hvis du for eksempel mottar mange spørsmål eller legger merke til hyppige samtaler om hvordan et bestemt produkt fungerer, kan du opprette innhold på nettstedet ditt (kanskje til og med en video) for å søke å løse problemet, eller tilføre verdi.

 

Facebook og Instagram som en kundeservicekanal.

Flere og flere går til Facebook og Instagram for kundeservice, enten det er for å stille en bedrift et spørsmål eller gi dine tilbakemeldinger om et produkt eller en tjeneste. Utnytt din tilstedeværelse på plattformene ved å svare på sosiale medier kommentarer i tide, og på en måte som gjør at dine følgere føler seg sett og verdsatt.

Til slutt vil dette hjelpe deg med å opprette tillit med publikum og oppfordre dem til å bli lojale kunder.
Flere av plattformene lar deg også automatisere en del av kundeservicen og kan derfor bidra til å ta i mot spørsmål med relativt små ressurser. Dette er med på å gi forbruker en bedre brukeropplevelse. De kan ta kontakt på sine vilkår.

Vi i Sempro har lang erfaring med digital markedsføring og sosiale medier. Vi er kåret til Norges beste Sosiale Medier Byrå. Vi har også utviklet automatiserte assistenter for kundeservice basert på AI.
(artikkel fortsetter under bildet)

Bilde av en Mac, en mac book og en mac mus på en pult, med bilder av diverse.
Jobb smartere med automtisering av en del av markedsføringen din. Feks med Nyhetsbrev. Dette er en svært viktig del av en digital markedsføringsstrategi.
Photo by Domenico Loia on Unsplash

E-post markedsføring/ Nyhetsbrev

En annen komponent til digital markedsføring er e-postmarkedsføring.
Siden folk velger å gi fra seg e-postadressen sin til deg, vet du at de er interessert i produktene og tjenestene du tilbyr.
En god leadsstrategi, via e-postmarkedsføring og nyhetsbrev, lar deg ha kontakt med potensielle kunder og sende tilpasset informasjon om produkter eller tjenester, som interesserer dem.
Ved å bruke segmentering kan du tilpasse e-postene dine basert på abonnentens behov og interesser, og levere innhold som resonnerer med dem.
Er du bekymret for å lage, sende og overvåke engasjerende e-poster? Sempro tilbyr å sette opp gode løsninger for deg. Vi er Sharpspring-sertifiserte, som er en automasjonsløsning vi jobber med og tilbyr våre kunder.

Kontakt oss for en gjennomgang av våre marketingautomasjons-verktøy. 

Man kan i stor grad automatisere e-poststrategien sin til kunder, når de abonnerer, etter at de har kjøpt, eller når de utfører en bestemt handling på nettstedet ditt. Dette er en fin måte å gjøre markedsføringsarbeidet ditt smartere og tillate deg å fokusere på å drive virksomheten din. I tillegg driver det leads på en god og kostnadseffektiv måte.

Vi i Sempro har i lang tid brukt verktøy for å automatisere våre nyhetsbrev til kunder og intern-info. Vi hjelper deg svært gjerne med å sette opp helhetlige nyhetsbrev og CRM systemer, så og si full-automatisert. 

Bonus: Markedsanalyse

I tillegg til de viktigste elementene innen digital markedsføring, som er oppført ovenfor, bør analyse og tracking være en viktig del av din digitale markedsføringsstrategi. For å fortsette å få flere leads og inntekter, ønsker man å overvåke viktige deler strategien som er knyttet til kampanjene dine, kontinuerlig.

Å holde øye med viktige mål-indikatorer eller Key Performance Indicators (KPIer), som konverteringsfrekvens, kostnad per lead, lesetid og mye mer, er viktig for å hjelpe deg med å forbedre kampanjene dine, og nå enda flere kunder. Med andre ord vil overvåking og analyse holde markedsføringsprisene lave og lønnsomheten høy.

Våre digitale markedsføringstjenester inkluderer analyse og rapportering som hjelper deg med å oppnå best mulig resultat.
Vi kunne skrevet om mye mer som også er viktig; dynamiske bannere, programmatisk, video, men har du ikke elementene over på plass, så bør du vurderer å starte med basisen i digital markedsføring, og punktene over.

Sempro er et prisvinnende digitalbyrå med fokus på å nå forretningsmålene til våre kunder.

I Sempro tilbyr vi omfattende løsninger innen digital markedsføring og digitale strategier som passer din bedrifts behov og budsjett.  Vi er Google Premier Partner og medlem av Bra Søk. I tillegg er vi kåret til Norges beste sosiale medier byrå.

Våre tjenester inkluderer:
SEO
Google ads (PPC)
Web design og utvikling av nettsider og andre tekniske plattformer
Innholdsmarkedsføring
Markedsføring i sosiale medier
LinkedIn, Facebook, Snapchat, Instagram og YouTube- annonsering 
E-post markedsføring, nyhetsbrev og automasjon
Og mye mer du kan lese om her

Sempros 30 største kunder har økt sin bunnlinje med 34% i snitt og sin omsetning med 76%, siden de ble kunde av oss. Kom i gang i dag! Start med listen over. Har du flere utfordringer så kan vi selvsagt hjelpe deg med det også.
Kontakt oss via vårt kontaktskjema, på chat, eller ring oss på 698 77 177. Vi har kontorer i Moss og Oslo. Våre strateger og rådgivere vil gjerne snakke med deg om hvordan du kan få flere leads og øke inntektene med digital markedsføring!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *