Annonsering på nett i 2020 – De 6 beste strategiene

Kanskje har du kjørt annonsering på nett lenge allerede, og å endre mønster er ofte vondt og ubehagelig. Det er mange plattformer og fallgruver innen markedsføring på nett, når du skal annonsere for bedriften din.

Ønsker du bedre resultater fra din annonsering på nett?

Fungerer alt som det skal i dag og du er super happy med annonseringen du gjør digitalt, så kan du se bort fra denne artikkelen. Om ikke, så les videre.
Her er tips til hvordan du kan gjøre det bedre på nett og hvilke plattformer du bør velge.

Om du er som de fleste markedsførere, så er to av de viktigste bekymringene dine kostnadseffektivitet og resultater. Derfor vil vi i denne artikkelen gå igjennom noen av de beste strategiene for annonsering på nett, og deres fordeler for deg og din bedrift.

Ring oss på 698 77 177 eller kontakt oss om du vil snakke med en rådgiver, eller les videre for de beste digitale annonseringsstrategiene for din bedrift.

De 6 beste strategiene for annonsering på nett.

Under finner du strategiene vi anser som viktigst for å lykkes med annonsering på nett i 2020. Det finnes en mengde andre måter å lykkes på, men vi fokuserer her på det som fungerer best for våre kunder. Har du de viktigste strategiene på plass, så tør vi påstå at du har kommet langt.

1. Web design / nettsider

Nettsiden din er eller bør være en vesentlig del av din bedrift. Det er selve «hub’n» eller hjemmet ditt på nett. Det er der mange potensielle kunder finner informasjon om deg, dine tjenester og produkter. For mange bedrifter, vil nettsiden være førsteinntrykket bedriften gjør mot målgruppen sin.

Mange av dine digitale annonseringsstrategier baserer seg trolig på å drive trafikk til nettsiden. Mye av suksessen du oppnår på de ulike annonseplattformene (som Facebook og Google), avhenger av at nettsiden din er effektiv. Nettsiden må tiltrekke seg nye brukere, holde på brukeren og gi grunner for å konvertere.

Lastetid på nettsiden din er viktig
Lastetiden på nettsiden din skal holdes under to sekunder — om mulig gjerne ett sekund. Basert på tall fra Akamai vil ett sekund økt innlastingstid for nettsider kunne koste deg opptil 20% konverteringer.

Godt design holder på kundene

En godt designet nettside sørger for at besøkende blir lenger på nettsiden din. Dette medfører at de leser mer om din merkevare og hva du kan tilby. Dette gjør igjen sannsynligheten større for at de tar kontakt eller kjøper et produkt av deg. Å holde siden nogenlunde oppdatert designmessig er, er noe de fleste besøkende ikke vil legge merke til. Om du ikke holder siden oppdatert derimot, så vil nok mange potensielle kunder legge merke til det.

Et proft nettsted er nødvendig for at digitale annonseringskampanjer skal gå så godt som mulig. Google og Facebook straffer allerede sider i dag, som ikke er sikre, mobiltilpasset eller som laster tregt. Test siden din her!

Om du tror nettsiden din trenger en overhaling, så ta kontakt med oss. Vi er et av få digitalbyråer i Norge med egen in-house utvikleravdeling.

2. Søkemotoroptimalisering (SEO)

Ok, du har en supermoderne nettside, som ser bra ut. Siden fungerer allikevel først optimalt, dersom potensielle kunder kan finne den.

Den beste måten å få til dette er med søkemotoroptimalisering eller SEO. Ved å investere i SEO kan du forbedre hvordan siden rangerer i søkemotorer som Google og Bing.

SEO innebærer å få nøkkelord til å relatere til produktene eller tjenestene dine på nettsiden. Når potensielle kunder så søker på disse søkeordene på Google, så vises relevante sider i resultatene. Der bør din side dukke opp, og da aller helst så høyt oppe på side 1, som mulig. Har du en nettside, og gjør du annonsering på nett, bør SEO være en del av en helhetlig strategi.

Søkeordsanalyse

Du kan identifisere de beste nøkkelordene for siden din ved å gjøre søkeordsanalyser for å se hva målgruppen søker, samt hvilke søkeord konkurrentene dine målretter seg mot. Du bør sikte deg inn på å bruke nøkkelord som målgruppen din faktisk bruker når de søker. Og det må settes i en kontekst som gjør at folk klikker på linken til nettsiden din.

Ved å publisere innhold som er originalt, lesbart og som er relevant for nøkkelordene dine, vil du forbedre nettsidens SEO. I tillegg bør det jobbes med å få linker fra andre (viktige/autoritære) nettsider til din nettside.

Med riktig strategi er potensialet stort for å forbedre rangeringen din hos de ulike søkemotorene. Du vil få mer trafikk, generere flere leads og øke antall konverteringer.

SEO i digital markedsføring
Med tanke på at backlinks er en vesentlig faktor i hvordan din side rangerer i Google, så bør det å jobbe med SEO være fokus. Ytterligere 30% har færre en tre linker til innholdet sitt. Det gir et enormt potensiale for over halvparten av sidene på nett.

Målet med SEO

Det aller viktigste med SEO er å få nettsiden til til toppen av førstesiden på Googles resultatliste. Ideelt sett ønsker du å få en topp tre plassering. Disse tre plassene får desidert flest klikk. En tredjedel + av klikkene til nettsider, kommer fra topp tre resultater.

SEO er et supert markedsføringsverktøy for å hjelpe deg med å annonsere virksomheten din til potensielle kunder og en viktig del av din markedsføring på nett. Investerer du i SEO vil du øke eksponering av merkevaren din, trafikk til butikk og konverteringsfrekvens. Det tar tid, men resultatene er normalt svært gode.

3. Betalt søk – Søkeords-annonsering

Betalt søk eller PPC, er en digital annonseringsmodell som lar deg plassere annonser i søkemotorresultater for spesifikke nøkkelord og fraser. Det er en vesentlig del av søkemotormarkedsføring eller SEM. SEO er også en del av SEM, men regnes da som den organiske delen.

SEO fokuserer på å øke rangeringen i den organiske delen av resultatene til søkemotorene, gjennom innhold og optimalisering. PPC lar deg i all hovedsak betale for plasseringene i den betalte delen av søkeresultatene.

Om betalt annonsering og PPC er nytt for deg, så er Google Ads det absolutt beste stedet å starte, fordi det lar deg plassere annonsene dine på den mest brukte søkemotoren: Google. Godt over 90% av alle søk som gjøres i søkemotorer gjøres i Google søk.

Google er den viktigste søkemotoren
Google eier 96% av alle mobilsøk, og 93% av alle desktop-søk. Highervisibility

PPC fungerer som en auksjon med et budsystem der du, forenklet sagt, velger søkeord, og konkurrerer med andre annonsører om å plassere annonser i søkeresultatene for disse søkeordene.

Hvis budet ditt er blant de høyeste, får du plassering over de organiske søskeresultatene. Om noen klikker på disse annonsene, betaler du (veldig forenklet).

Betal kun for annonsene som klikkes på

En av de største fordelene med PPC er at du bare betaler når brukere klikker på annonsen din. Du trenger altså ikke bekymre deg for å kaste bort budsjettet ditt på folk som ikke er interessert i bedriften din eller ignorerer annonsene dine. (Så sant du har nogenlunde kontroll på hva du driver med).

Denne funksjonen gjør betalt søk og Google Ads til en av de viktigste annonseringsstrategiene for selskaper i dag.

Google  (og til dels Bing) søk-annonser er også en effektiv annonseringsstrategi fordi den kan begynne å gi resultater i det øyeblikket du starter en kampanje. I motsetning til SEO, som tar tid, kan PPC gi salg og konverteringer umiddelbart.

Betalt per klikk fungerer også bra i kombinasjon med SEO, fordi å kombinere de to gir bedriften flere muligheter for å vises i søkeresultatene. I tillegg vil en god SEO-strategi gi bedre nettsider og bedre innhold, som igjen gir positive ringvirkninger også for besøkende på nettsiden din, som kommer gjennom betalte annonser.

Om du ikke rangerer organisk fordi du er i starten av en SEO-strategi eller at du er i en bransje med stor konkurranse om søkeordene, er betalt søk en fin måte å nå brukerene som søker med nøkkelord relatert til produktene og tjenestene dine. Og om du allerede rangerer organisk, så får du potensielt flere eksponeringer.

Topp 3 betalte søk-annonsene får 46% av klikk på Googles resultatsider. 

Det er en indikasjon på at nesten halvparten av alle som søker vil klikke på betalt søk. Resten klikker på organiske resultater.

Sempro er Google Premier Partner og spesialister på betalt søk. PPC er en svært effektiv digital annonseringskanal som kan fungere innenfor de fleste budsjett. Du vil få mer ut av hver krone dersom du samarbeider med en erfaren spesialist på området. Det kan være akkurat det du trenger for å vokse.

4. Annonsering på Facebook og Instagram

Tittelen kunne vært annonsering i sosiale medier, men med den posisjonen Facebooks økosystem (FB, Instagram, Messenger, WhatsApp mm) i dag har, og den dataen de sitter på så er det først og fremst disse kanalene du skal fokusere på.

Det er absolutt positive resultater å få på Snapchat, LinkedIn, Youtube og TikTok for den saks skyld. Starter du med annonsering på Facebook, så er du allikevel langt på vei. Muligens ser det litt annerledes ut dersom du er en B2B (Business to business) bedrift. Som en annonsør innen B2B kommer det kanskje viktigere punkter lenger ned.

Sosiale medier som Facebook, Instagram, LinkedIn og Snapchat gir enorme muligheter for å nå og få kontakt med målgruppen din. Derfor burde kanskje dette punktet stått øverst. Vi tror allikevel at nettsiden din, SEO og søk burde være førsteprioritet, litt avhengig av bransje og budsjett.

Annonsering på nett og Sosiale medier
Facebooks økosystem er desidert de største på bruk i Norge. Her kan du nå de fleste i målgruppen din.

Facebook og andre sosiale medier er flotte steder å annonsere fordi det er så mange brukere på disse plattformene. 68% av den norske befolkning over 18 år brukte i q4 2019 Facebook daglig. 47% Messenger, 45% Snapchat, 37% Instagram og 24% YouTube ifølge Ipsos-tall. Det betyr at sjansen er stor for at minst en del av målgruppen din er aktiv på sosiale medier.

Bedre annonserverktøy og mer data i sosiale medier

Facebook og Google (YouTube) har over flere år utviklet svært gode annonseringsverktøy for annonsering på sosiale medier, som er tilknyttet plattformene deres. LinkedIns annonseverktøy begynner også å bli ekstremt godt, og Snapchat lar deg relativt enkelt sette opp annonser og filtere.

Mengden data og sporingsmuligheter de har tilgang på er også ekstreme. Der har det skjedd mye de siste årene. Facebook lot deg tidligere (og lar deg fortsatt) velge målgruppe basert på:

  • Alder
  • Kjønn
  • Geografisk beliggenhet
  • Interesser
  • Adferd

I tillegg har bruken av kunstig intelligens og data gitt verktøyet langt bedre kontroll over hvilke mennesker du når med annonsene dine. Basert på dine digitale KPIer kan du la annonseverktøyene gjøre mye av jobben for deg dynamisk. Dette lar deg nå de brukerne som mest sannsynlig er en del av målgruppen din, og få mest mulig ut av hver kampanje du kjører.

Samarbeid med eksperter innen sosiale medier og markedsføring på nett

Om du skal annonsere og selge biler hos dine forhandlere, fliser i butikk eller på nett, klær og næringsmidler, så finnes det måter å gjøre det svært effektivt i sosiale medier i 2020. Annonsene ser fantastisk flotte ut, og det er et rikt utvalg av formater å velge mellom. Samarbeider du i tillegg med et digitalbyrå eller eksperter på plattformer som Facebook og Snapchat, så vil du se resultater raskt.

I tillegg til dette, så er sosiale medier, selv i 2020, fortsatt relativt billig. Det er et av de mest kostnadseffektive verktøyene for annonsering på nett. Mange ser fortsatt på plattformene som gratis kanaler, men den tid er i all hovedsak over for seriøse bedrifter. Kombinasjonen av betalt annonsering og organisk er dog fortsatt vanvittig fordelaktig. Men plattformene er som nevnt fortsatt lav-kost plattformer, hvor du finner målgruppen din og et sted du kan oppleves relevant.

Sempro er et prisvinnende sosiale medier byrå og vi har tette bånd med Facebook Dublin og Google, i tillegg til LinkedIn og Snapchat Norge. Kontakt oss, så hjelper vi deg med en god annonseringsstrategi i sosiale medier.

5. Innholdsmarkedsføring

Innholdsmarkedsføring er en flott måte å indirekte annonsere virksomheten din til forbrukere ved å gi dem nyttig eller interessant informasjon. Du kan lage innhold i form av blogger, videoer, infographics og praktisk talt hvilket som helst digitalt format. Man tenker kanskje ikke over at innhold på nettsiden din er en viktig del av din annonsering på nett.

Uansett bransje er publisering av originalt innhold en ekstremt effektiv måte å få kontakt med målgruppen din. Når du deler informasjon som potensielle kunder og eksisterende kunder finner interessant, er det mer sannsynlig at de vil stole på merkevaren din.

I Sempro jobber vår innholdsavdeling tett med våre SEO-spesialister for å sørge for maksimal utnyttelse av innholdet vi skaper for våre kunder.

Innholdsmarkedsføring og annonsering på nett
Innholdsmarkedsføring er svært viktig for flere strategier, når det kommer til markedsføring på nett.

Annonsering på nett – Bygg merkevaren din med godt innhold

Innholdsmarkedsføring kan også hjelpe merkevaren din å bygge omdømme på nett, samt etablere deg som en autoritet innen din bransje. Når du med jevne mellomrom publiserer ny informasjon som er relevant for din bransje, vil det skape tillit til at du er en ledende aktør i din industri.

For å lykkes med innholdsmarkedsføring, må du følge en publiseringsplan og ha en underliggende digital strategi. I tillegg vil det ofte være en fordel å ha på plass en strategi for hvordan målgruppen skal finne innholdet ditt. SEO? Betalt Søk? Sosiale medier?

Samarbeider du med et byrå, så sørger du for at du jevnlig publiserer nytt innhold, og evt oppdaterer utdatert innhold. Det kan virke kostbart å skulle kjøpe eksterne tjenester på dette feltet. Men du vil spare mye tid, og få tilgang på kompetanse du ikke har ved å bruke et byrå som er gode på innhold (og gjerne SEO).

Innhold er ikke bare tekst. Du kan lage masse relevant innhold ved å bruke video, bilder og andre grafiske elementer.

Grafisk innhold leses av Google og deles av brukere – bra for SEO

Visuelle elementer fanger brukerens oppmerksomhet, og når disse kombineres med interessant informasjon, øker sannsynligheten for at potensielle kunder bruker mer tid på nettsiden din. Infographics er for eksempel svært enkle å dele på sosiale medier, noe som øker sjansene for at de besøkende vil dele en lenke til nettsiden din, med sine følgere.

Om du tar innhold enda et skritt videre, så er videoer en av de mest effektive måtene å engasjere besøkende. Å lage originalt videoinnhold som engasjerer kan være litt mer arbeidsintensivt enn å skrive et blogginnlegg eller designe et bilde, men når det først er gjort bra, kan resultatene være betydelige. Med dagens iPhones og bedre og bedre apper, så trenger det heller ikke være spesielt ressurskrevende å lage gode videoer. Det krever litt planlegging, men det visuelle resultatet kan bli fantastisk.

I tillegg vil det å f.eks. ha en YouTube-video på en nettside gi viktige signaler til Google om at her er det viktig innhold.

Innholdsmarkedsføring er en av de beste metodene for annonsering på nett fordi den kan støtte andre markedsførings- og annonseringstiltak. Det er gunstig for SEO, betalt søk, sosiale medier og e-postmarkedsføring.

Det er en av grunnene til at bedrifter som gjør det bra, bruker innholdsmarkedsføring som en vesentlig del av sin digitale markedsføring.

6. E-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring er en av de eldste formene for digital markedsføring, men fortsatt en av de mest effektive annonseringsstrategiene og markedsføringstiltakene. Når du bruker e-post, kan du segmentere så mye du vil og nå enkelte medlemmer av målgruppen din, med svært relevante og spissede budskap.

E-postmeldinger er en flott måte å få kontakt med dine nåværende og potensielle kunder. Du kan sende nyhetsbrev, informasjon om nye produkter eller tjenester og tilbud som er skreddersydd for ulike segmenter av publikummet ditt.

Markedsautomasjon - annonsering på nett
I følge en nylig studie, gir markedsføringautomasjon i snitt opp til 14,5% økning i salgsproduktivitet og 12,2% reduksjon i markedsføringskostnader. 80% av brukerne av markedsføringsautomasjon så en økning i antall potensielle kunder ved å bruke markedsføringsautomatiseringsprogramvarer, og 77% hadde en økning i konverteringer.

Markedsføring på nett og automasjon

E-post er en ekstremt kostnadseffektiv kanal ( det er en av hovedårsakene til at det er en av de beste måtene å annonsere på nett). For hver krone du bruker på e-post, har du potensialet til en avkastning på 400 kr (potensielt mer, avhengig av bransje). Ikke mange andre verktøy, når du jobber med annnonsering på nett, kan vise til samme avkastning. Det fordrer at du gjør en god jobb med innhold, segmentering og strategi.

For å nå dette potensialet må du kontinuerlig teste, du må ha gode verktøy og i 2020 må du la automasjon stå for mye av jobben som gjøres. Å sitte å sende ut store e-postutsendelser manuelt i 2020, er ikke nødvendig. Vi i Sempro bruker automasjonsverktøy som basert på adferd og personas gjør en stor del av jobben for våre kunder. Snakk mer enn gjerne med oss om Sharpspring. Et e-postmarkedsføring og CRM-system som baserer seg på automasjon.

Hvordan velge den beste digitale annonseringsstrategien for bedriften din?

Selv med bare 6 alternativer, så er valget for mange vanskelig. Man skal finne den strategien som passer best for merkevaren, budsjettet og ressursene til sin bedrift.

Om du er en mindre bedrift med et relativt lavt markedsføringsbudsjett, kan det være lurt å starte med lavprisalternativer. Alternativer du kan gjøre internt, for eksempel sosiale medier, SEO og e-postmarkedsføring.

Alt dette er i bunn og grunn gratis eller lavkost, på lavere nivå. Er du så heldig å ha en dyktig web designer i organisasjonen så finnes det en mengde gode løsninger for å opprette nettsider, eller om du har en god kommunikatør.

Google tilbyr gratis nettsideløsning, Squarespace og WordPress er også gode lavkost alternativer. Ofte er ikke dette fullgode alternativer, men i en oppstart eller med begrensede budsjetter, så kommer du langt på vei med disse løsningene.

Du trenger ikke alle disse alternativene for å gjøre god butikk, men hver enkelt komponent har sitt å bidra med, og vil kunne gi god avkastning dersom du har en fornuftig strategi og budsjett.

De beste kampanjene med spesialister

Om du har mer fleksibilitet, anbefaler vi å bruke så mange av disse strategiene som mulig for å lage en omfattende overordnet digital strategi for din annonsering på nett. Når du bruker flere tilnærminger, vil du kunne nå flere forbrukere, enn viss du bare brukte en.

Som et utgangspunkt, vil du sørge for at nettsiden din er designet for å generere konverteringer, med et design som er nogenlunde moderne og funksjonelt. I tillegg bør det bære merkevaren din.

Du kan kaste så mye penger du vil i SEO og betalt søk, men viss nettsiden din ikke konverterer og er brukervennlig, er det lite sannsynlig at du får resultatene du ønsker. Brukeren må finne nettsiden din, men når de kommer dit, må de også finne den informasjonen de trenger for å bli kunde.

Når du utvider strategien din, er den største fordelen med digital annonsering at det er enkelt å overvåke og forbedre kampanjene dine. Med alle de effektive annonseringsstrategiene i denne artikkelen, er det enkelt å se avkastningen og optimalisere for å forbedre avkastningen din.

Kontakt Sempro for å hjelpe deg med annonsering på nett!

Sempro er et fullservice digitalbyrå og et digitalt kompetansehus som hjelper kunder med alt innen digital annonsering, nettsider, strategi og innhold. Vi skaper resultater for kundene våre. Vi kan annonsering på nett.

Sempro er Google Premium Partner, Facebook Marketing Partner og Vippspartner. Vi har i tillegg et nært samarbeid med Snapchat og LinkedIn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *